Nieuws

 Het DASHBOARD is online

Op het dashboard kan direct worden afgelezen hoeveel elektrische energie is opgewekt. Het dashboard wordt elk uur aan de laatste gegevens aangepast. Zie DASHBOARD. Voor een toelichting kunt u terecht op: Dashboard zonnestroommeter

 Duurzame Huizenroute

Wil je meer weten over verduurzaming van je huis? Klik dan eens op https://duurzamehuizenroute.nl/

De Nationale Duurzame Huizen Route is een platform voor iedereen die interesse heeft in duurzaam wonen. Wil je meer weten over het verduurzamen van je huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden? Via het platform kun je in contact komen met een huiseigenaar van een duurzame woning en zo leren van hun ervaringen!
Tussen 1 en 10 november is het mogelijk om te stemmen voor de duurzaamste woning van Friesland.

 Gehele terrein van zonnepark is gemaaid. Het maaisel is verzameld.

Het terrein is de afgelopen week al weer behoorlijk nat geworden. Er is daarom besloten niet langer te wachten met maaien van het terrein. Zaterdag 10 oktober, is tussen de buien door, het gehele terrein gemaaid.

De leden van de ‘Werkgroep Terreininrichting’ heeft handmatig een groot deel van het maaisel onder de panelen vandaan geharkt. Het maaisel is door een aantal leden van ECO verzameld en verzameld. Zo wordt de bodem verschraald en ontstaat er een broeihoop waarin dieren zoals de ringslang kunnen gaan leven.