Nieuws actueel

 Tweede zonnepark van 200/250 zonnepanelen op bedrijfspand Kok

Het bestuur van de ECO heeft op 9 oktober 2023 opdracht verstrekt aan Tenten Solar en Enexis om te komen tot een tweede zonnepark op het dak van het bedrijfspand aan de Benten 6 te Oldemarkt. In samenwerking met de Kok Groep worden er ruim 200 zonnepanelen geplaatst. Voldoende deelnemers hebben certificaten gekocht om in te stappen in het volgende traject van ECO. De aansluiting zal volgens planning in week 10 volgend jaar (2024) zijn gerealiseerd. Voorwaarde is dat het dak extra verstevigd wordt.

Op basis van de verkregen SCE-subsidie is een minimum opbrengst van 14 eurocent per opgeleverde KiloWattuur (KWh) gegarandeerd voor de investeerders in de certificaten voor de komende 15 jaar. Dit levert voor de investeerder een gegarandeerd minimaal rendement van 1,3% per jaar op.

Bij verder stijgende prijzen van de geleverde stroom kan het rendement stijgen tot 5,3% bij een stroomprijs van 22 Eurocent per KWh.

Daarmee kan niet alleen een aantrekkelijk rendement worden gerealiseerd, maar wat nog belangrijker is, dat de investeerders mee helpen aan het verder vergroenen van Oldemarkt en omgeving en leveren daarmee een bijdrage aan het verduurzamen van de omgeving en het minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen.