Energie VanOns

ECO kiest voor Energie VanOns

ECO heeft -na intensief vergelijkend onderzoek- gekozen voor Energie VanOns als gezamenlijke energieleverancier / -afnemer omdat:

  • Energie VanOns koopt elektrische energie in dat lokaal wordt opgewekt en verkoopt die energie weer aan lokale klanten. Zo koopt Energie VanOns de energie van coöperaties zoals ECO en verkoopt die weer aan klanten in de omgeving. Lokaal is dus echt lokaal.
  • Energie VanOns is een coöperatie die actief is in de noordelijke provincies. Zij heeft geen aandeelhouders die (een deel van) de winst opstrijken. De winst vloeit terug naar de coöperaties. Energie VanOns wordt gerund door de leden voor de leden.
  • Er zijn inmiddels bijna honderd noordelijke energiecoöperaties bij Energie VanOns zijn aangesloten. Zij zetten zich de komende jaren samen in om steeds meer Nederlanders te voorzien van échte duurzame energie: 100% échte groene stroom van eigen bodem. Het gas is CO2-gecompenseerd; één van de meest groene vormen van gas op dit moment.
  • De energie van de toekomst is lokaal en groen. Energie VanOns speelt een belangrijke rol in de overgang naar deze duurzame energie. Door de krachten van lokale energiecoöperaties te bundelen, maken zij lokale groene energie steeds meer mogelijk voor iedereen.
  • Energie VanOns neemt de lokale energiecoöperaties werk uit handen en investeert in de regio en zorgt jaarlijks, zonder extra kosten voor de teruggave van de energiebelasting aan ECO-leden die een aandeel in het zonnepark hebben.
  • De Consumentenbond, Natuur & Milieu, Greenpeace en Wise onderzoeken jaarlijks de duurzaamheid van stroomleveranciers. De laatste drie jaar is Energie VanOns erkent als duurzame voorloper in groene energie.

In dit fimpje wordt de visie en werkwijze van Energie VanOns nog eens duidelijk uitgelegd> Visie Energie Van Ons

Energie VanOns geeft de regio extra energie.
Klant worden bij Energie VanOns

Energie VanOns hanteert marktconforme tarieven.

Leden van ECO worden in principe klant van Energie VanOns. Hiermee is de teruggave van de energiebelasting is gewaarborgd.
Andere inwoners van Oldemarkt en omliggende woonkernen kunnen klant worden van Energie VanOns. De overstap wordt gratis geregeld.
Voor meer informatie zie: https://energie.vanons.org/cooperaties/oldemarkt.

Vergelijking van de tarieven met andere energieleveranciers

Er is bij de keuze van onze gezamenlijke energieleverancier gekeken naar de energietarieven die door de verschillende leveranciers worden gehanteerd. Energie VanOns publiceert maandelijks een vergelijking van de tarieven van de belangrijkste energieleveranciers. Hierbij de vergelijking van de tarieven voor elektriciteit en gas in december 2020. Uitgangspunten bij de vergelijking zijn: jaargebruik 3000 kWh elektriciteit en 1200 m3 gas, looptijd contract 1 jaar, tarieven zijn incl. heffingen en BTW.